Kış Aylarına Özel Beslenme Önerileri

Yaz aylarını bitirdiğimiz şu günlerde hava sıcaklıklarının azalmasıyla beraber metabolizmamız da değişimler başlar. Soğuyan havalar ile birlikte vücut kendisini kışa hazırlamaya başlar azalan vücut ısısını artırmak için deri altı yağ dokusunu kalınlaştırma eğilimi artar böylelikle iştahı açar. Fiziksel aktivitenin azalması ile de kilo almak kaçınılmaz oluyor. Kış mevsiminde kilo almayı önlemek hem de azalan bağışıklık sistemi nedeniyle hastalıklardan korunmak için beslenme düzenimizde değişimler yapmak gerekir. Kışa özel beslenme tavsiyeleri;

Azalan bağışıklık sistemini desteklemek için vitamin ve minerallerden zengin beslenin.  A, C, B6, E vitamini ve çinko, selenyum mineralleri içeren brokoli, kırmızı lahana, brüksel lahanası, karnabahar, bal kabağı, ıspanak, greyfurt, mandalina, mürver, kivi gibi mevsim sebze ve meyvelerinin günlük beslenmenizde yer almasına özen gösterin.

Uzayan geceler ile televizyon başında geçirilen saatlerin artmasıyla beraber abur cubur tüketimi artar. Yağ ve şeker içeriği yüksek olan gıdalardan uzak durun.

Kış mevsiminde azalan güneş ışığı ve kapalı giysiler nedeniyle D vitamini eksikliği oluşabilir. Güneşli günlerde 20dk güneş ışınlarından yararlanmaya çalışın.

Günde 4-5 porsiyon meyve ve sebze tüketerek bağışıklığınızı artırın.

Kış mevsimiyle birlikte su tüketimi azalmaktadır. Su içmeyi ihmal etmeyin.

Kış aylarının vazgeçilmezi olan nohut, kuru fasulye,  yeşil mercimek,  barbunya gibi protein içeriği yüksek kuru baklagilleri hafta da 2 kez tüketin.

Balık mevsimi olan kış aylarında haftada en az 2 kez omega 3 kaynağı olan balık tüketmeye özen gösterin.

Sinir sistemini güçlendirmek hem de soğuk algınlığı ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini artırmak için 2 tam ceviz içi veya 10-15 adet çiğ badem veya fındık gibi yağlı tohumlar tüketin.

Azalan fiziksel aktive nedeniyle kabızlık problemi yaşamamak için posa içeriği yüksek beslenin. Bağırsak dostu olan probiyotik bakterileri içeren yoğurt veya kefir tüketilebilir.

Zencefil, ekinezya, kuşburnu gibi çeşitli bitki çayların düzenli tüketerek hastalıklardan korunabilirsiniz.

Bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz...

Adınız Soyadınız (gerekli)

Telefon Numaranız (gerekli)

Epostanız (gerekli)

Düşündüğünüz Operasyon

Eklemek istedikleriniz (mesajınız)