Antiaging Ozonterapi

OZON NEDİR?
Ozon üç oksijen atomundan oluşan bir kimyasal bileşiktir (O3). İki atomlu normal atmosferik oksijenin (O2) çok yüksek enerji taşıyan bir şeklidir. Böylece bu iki çeşit molekülün yapıları birbirinden aşağıdaki gibi farklıdır:

O3 oda sıcaklığında renksiz, karakteristik kokusu olan bir gazdır. (fırtınalı havalardan sonra, yüksek yerlerde veya deniz kıyısında hissedilir). İsmi Yunanca “koklamak” manasına gelen ozein’den gelir. Alman kimyacı Christian Friedrich Schönbein (1799-1868) tarafından 1840 yılında keşfedildi. Zemin seviyelerine yakın yerlerde 10 milyon hava partikülü başına bir partikül O3 (= 0.1 ppm = 200 µg/m³) konsantrasyonlarında duman şeklinde bulunur. 2000 metre yükseklikte, çok daha azalarak 0.03 – 0.04 ppm seviyelerine düşer.

Çok güçlü okside etme ve çok etkili dezenfekte etme özelliği sayesinde , Dünya çapında içme suyu sağlayan arıtma tesislerinde mikrop öldürücü olarak kullanılır.
Uzaydan ve özellikle güneşten gelen zararlı ışınları emerek, yeryüzüne inmelerine engel olan atmosferin Stratosfer tabakasındaki ozon için eski tarihlerde Yunanca “Tanrının Nefesi (ozein)” ismi verilmiştir.Yaşamımız için bu kadar elzem olan ozon için Kur’an-ı kerimin “İnsan’a Ruhumuzdan üfledik” ayetinin biyolojik yorumunu kabul edenler kim bilir belki de haklıdırlar. (Keskin bir kokusu olan ozon Latince’de “Ozein (kötü kokulu)” kelimesinden türetilmiştir).Özellikle şimşek ve yıldırımların oluştuğu fırtınalardan sonra taze hava kokusu diye içimize çektiğimiz havada bu hissi yaratan, bulutların elektriklenmeleri esnasında meydana gelmiş olan ozondur.

OZON TERAPİ NEDİR?
Aktif oksijen molekülü olan ozon gazı kullanılarak yapılan iyileştirici bir tedavidir.ABD,Kanada,Avrupa,Rusya ve Japonya başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde uygulanan ozon terapi,son yıllarda en çok talep gören TAMAMLAYICI TIP tedavilerinin başında yer almaktadır.Tıpta ozon ilk defa Birinci Dünya Savaşı’nda yaraların iyileştirilmesi amacı ile kullanılmaya başlandı.İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ozonun yararlı sonuçları her alanda kanıtlandıktan sonra modern cihazlar kullanılarak ozonla bazı tedavilerin yapılması daha da yaygınlaşmıştır.

OZON TEDAVİSİ NASIL ETKİ EDER?
Ozon hepimizin bildiği oksijenin yüksek enerjili halidir. Tedavi amaçlı ozon insanlara oksijen gibi solunum yoluyla verilemez. Çünkü güçlü oksidasyon özelliği ile saf halde solunursa belirli bir dozdan sonra tahriş edici etki gösterir. Fakat deriden ve dokulardan ozon çok kolaylıkla emilir. Onun için ozon tedavisi genel olarak kanın ozonlanması yoluyla yapılır. Kanın ozonlanması ya kişinin kanı ozonlanarak kendisine geri verilir ya da solunum sistemi dışındaki dokulara ozon çeşitli yöntemlerle temas ettirilir.

Ozon kana geçtikten çok kısa süre sonra da yüksek enerjili oksijen halinde etkisini göstermeye başlayarak hücrelerin içine girer. Hidrojen peroksit halinde biyolojik ve tedavisel olayları başlatır. Hücreler de kendi özellikleri ve türlerine göre buna çeşitli yanıtlar verir. Kan hücrelerinden eritrositler özellikle yetersiz oksijen alan bölgelere hızla oksijen taşımaya başlarken diğer yandan kemik iliğine yaptığı uyarı ile yeni eritrosit yapımını sağlar. Trombosit ve endotel hücreleri ise bu uyarı ile büyüme faktörleri dediğimiz salgıları yapar. Bu yolla yara iyileşmesi, hızlanır. Kanda oluşan bazı bileşenler damarların genişlemesine yol açar. Bu da yetersiz kan dolaşımına sahip bölgelerin kanlanmasını sağlar. Nötrofil denilen kan hücrelerinin uyarılması ve sitokin sentezinin artması immun sistem denilen bağışıklık sistemini güçlendirir. Ozonlanmış lökositler ise lenfatik sistemde baskılanmayı ortadan kaldırıp aktif hale geçirir. Kemik iliği aldığı uyarılarla yeni hücre yapımına başlarken hasarlı organ ve dokuların rejenerasyonunu gerçekleşir.

Endokrin (iç salgı) ve merkezi sinir sistemi aldığı uyarılarla metabolizmayı hızlandırırken diğer yandan nörotransmitter ve hormon salınımı ile cevap verir. Ozon hücre elemanlarını ve enzim sistemlerini uyararak vücudun kendi antioksidan korumasını hızlandırır.

Antioksidan enzimlerin kanda süratle artması vücudun kendisine zararlı olan gelişmeleri önler. Bu sayede çeşitli yollarla insan bedenine girmiş olan veya metabolizma sonucu üretilmiş olan ama insan sağlığına zarar verebilecek kimyasallar bertaraf edilir.

Kısaca ve olabildiğince herkes tarafından anlaşılabilir şekilde açıklamaya çalıştığımız ozonun insan vücudundaki etkileri sonucunda sağlanan yararlı gelişmeler şunlardır:

  • Kendini iyi hissetme: Ozon tedavisi gören kişilerin ortak ifadeleri kendilerini çok iyi, zinde ve sağlıklı hissetmesine yardımcı olduğu yönündedir.
  • İmmum sistemin güçlenmesi: Çeşitli hastalıklara yakalanmış kişilerin bu hastalıktan kolaylıkla kurtulmasının yanında yeniden bu tür hastalıklara yakalanmamasına yardımcı olur.
  • Kan dolaşımının artması: Bir yandan damarların genişlemesini diğer yandan kan hücrelerinin yapımını hızlandırmak yoluyla yetersiz kan giden bölgelere kanın daha iyi gitmesine yol açmasında yardımcı olur. Bu yolla çeşitli damar hastalıkları tedavi edilebiliyor.
  • Yeni hücre yapımı: Hücre yapımının artması sonucunda iyileşmeyen yaraların kapanması mümkün olabilmektedir. Diğer yandan doğumdan sonra geçen her gün yaşlanan insanoğlunun yaşlanan hücrelerinin sağlığa kavuşması yanında genç hücrelere kavuşması sağlanmasına yardımcı olur. Yapısı bozulmuş dokuların yenilenmesi ozon sayesinde mümkün olabilmektedir.
  • Detoks etkisi: İnsan vücudundaki zararlı maddelerin uzaklaştırılması yoluyla olası zararlardan korunmasına yardımcı olmaktadır.
  • Antimikrobik etki: Bilinen her türlü virüs, bakteri, mantar gibi çeşitli hastalık etkenlerinin ölmesini yardımcı olmaktadır. Bu yolla tıbben tedavi edilemeyen veya tedavi edilmesi çok güç olan hastalıkların tedavi edilmesi mümkün olabilmektedir.
  • Ağrı giderici: Ağrıya yol açan nedeni ortadan kaldırmanın yanında ağrının hissedilmesine neden olan kimyasal bileşenlerin uzaklaştırılması yoluyla ağrı hissinin kısa sürede yok olmasına yardımcı olur.
  • Antikanserojen etki: Genel olarak kanser hücreleri oksijensiz ortamda oluşur ve ürer. Ozon yoluyla yüksek oksijene kavuşan dokulardaki kanserojen hücreler üreme yeteneğini yitirmesine yardımcı olur.
  • Yaşam kalitesini arttırma: Sağladığı tüm yararların yanında insanların bedensel ve ruhsal anlamda sorunlarını azaltarak veya yok ederek yaşam kalitesi denilen değerleri yükseltmesine yardımcı olur.

OZONUN KULLANILDIĞI HASTALIKLAR NELERDİR?

  • Anti-Aging ( yaşlanmanın geciktirilmesi) ve detoks tedavilerinde
  • Kronik yorgunluk sendromu ve stres
  • Karaciğer iltihabı(Hepatit A,B,C)
  • Fibromiyolji, eklem ve romatizmal hastalıklar
  • Kalp-Damar sisteminin düzenlenmesinde
  • Böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde
  • Deri hastalıklarında
  • Diyabet ve iyileşmeyen yaralarda
  • Kanserin önlenmesinde ve tedavisinde yardımcı olur
  • Astım ve allerjik hastalıkların tedavisinde
  • Bağırsak hastalıklarında
  • Virüslerden kaynaklanan hastalıklarda
  • Kadın hastalıklarında
  • Nörolojik hastalıklarda(Multiple Skleroz,Alzheimer,Pankinson vs.)
  • Zayıflama ve selülit tedavilerinde

UYGULAMA YÖNTEMLERİ

  1. Majör otohemoterapi (hastadan kan alınarak tedavinin yapılması)
    Bu metodla, 50 ila 100 ml hastanın kanı alınır,tam olarak tesbit edilmiş ozonla karıştırıldıktan sonra hastaya geri verilir.(steril ozona dayanıklı sarf malzemesi ve vakumlu şişe kullanılır!)
  2. Minör otohemoterapi (ozon aşısı)
    Bu metodla ozonlanmış 3-5 ml kan intramusküler yolla hastaya geri verilir.Allerjik hastalıklarda ve genel olarak bağışıklık sistemini güçlendirmekte kullanılır.
  3. Eksternal tedavi
    Ozon gazını kapalı bir sistemde özel ozona dayanıklı torbalar kullanılarak gerçekleştirilir. Açık yara tedavisinde kullanılır.
  4. Rektal uygulama
    Bağırsakların enflamatuar hastalıklarında,aynı zamanda anti-aging ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılır.
  5. Ozonun eklem içi enjeksiyonu
    Ağrılı enflamatuar hastalığı olan ekleme uygulanır(artrit,rekurren artros,genel patolojik sertliklerde uygulanabilir)
  6. Bölgesel zayıflama ve sellülit tedavisi
    Yağ dokusunun yoğun olduğu ve selülitli bölgelere özel bir teknikle uygulanır.

OZON TEDAVİSİ KAÇ SEANSTIR?
Tedaviler ortalama 10-12 seansta tamamlanır.Hastaya ve hastalığa göre seans sayıları artabilir.

Bilgi almak için aşağıdaki formu doldurabilirsiniz...

Adınız Soyadınız (gerekli)

Telefon Numaranız (gerekli)

Epostanız (gerekli)

Düşündüğünüz Operasyon

Eklemek istedikleriniz (mesajınız)