Aklınızda Bulunsun – 5
- Süt protein, kalsiyum ve diğer besin öğelerinin yanı sıra kemik gelişimini destekleyen büyüme hormonu ve insülin büyüme faktörü gibi biyoaktif bileşenleri içerir. Yapılan çalışmalarda, inek sütünü yüksek miktarda tüketen çocuklarda boy uzamasında artış gözlenmiştir.
- Yüksek glisemik yüklü beslenen toplumlarda akne görülme sıklığı daha fazladır.Karbonhidratları aşırıya kaçmadan yeterince ve kompleks karbonhidratlardan oluşan besinlerden seçmemiz cilt sağlığımız üzerinde de etkilidir.
- Diyet yaparken bazı haftalar kilo veremeyebilirsiniz. Bu belki metabolizma hızınızdan, belki yapılan kaçamaklardan belki de o hafta kullanılan ilaçtan kaynaklanıyor olabilir. Bu durumlarda diyet motivasyonunuz düşmesin. Diyet ve spora devam ettiğiniz takdirde kilo vermeye devam edeceğinizden emin olun!
- Yapılan araştırmalar toplumumuzun %60’ının en değerli öğün olan sabah kahvaltısını atladığını göstermektedir. Halbuki sağlıklı yapılan sabah kahvaltısı hem gün içerisinde daha az kalori almamızı sağlar, hem de tatlı krizlerimizi önlemek için birebirdir.
- Yeşil renkli besinler klorofil pigmenti içerir. Klorofil içeren besinlerin en temel özelliği kanserojen maddelere karşı engel oluşturmasıdır. 5Özellikle et ve et ürünlerinin yeşil renkli besinler ile beraber aynı öğünde tüketilmesi kanserojen etkilerin azaltılmasında önemlidir.
- Yeterli düzeyde alınmayan B grubu vitaminler, folik asit ve selenyum depresif hissetmemize neden olur. Demir yetersizliği de yorgunluk ve huzursuzluğa neden olur. Yeterli-dengeli beslenmek ruh halimiz üzerinde de etkilidir.
- Sucuk, salam, sosis gibi et ürünleri işlenmiş gıdalar olduğu için nitrit-nitrat denilen kanserojen katkı maddeleri içerir. Özellikle bu ürünler kolan kanser riskini artırır.